Alyans Tasarımcısı Nasıl Çalışır?
Alyans Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

25.04.2024

Alyans Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Evlilikleri özel kılan, benzersiz anlamlarla sarmalanmasını sağlayan alyans modellerinin fiyatları; kullanılan değerli metal, altın ayarı, altının ağırlığı, tasarım ve alyansın kişiselleştirilmesi durumuna göre belirlenir. Alyansların tasarımında farklı ayarda ve ağırlıkta altın tercih edilir. Ayrıca altının yanı sıra değerli bir taş kullanılıp kullanılmaması, fiyatları doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alır. Dolayısıyla alyans fiyatları geniş bir skalaya sahip olabilir. Peki ama alyans fiyatları neye göre belirlenir? Bütçenize uygun bir alyans modelini nasıl bulursunuz?

Alyans Fiyatlarını Etkileyen Hususlar Nelerdir?

Alyans fiyatlarını belirleyen unsurlar değişiklik göstermekle birlikte genellikle kullanılan altının ve tasarımın özellikleri temel belirleyiciler arasında yer alır. Son derece ışıltılı, zarif ve göz alıcı tasarımların ortaya çıkmasını sağlayan altın hem kullanıcısının kendisini keyifli hissetmesini sağlar hem de kombinlerin eşsiz dokunuşlarla tamamlanmasına katkıda bulunur. Bu nedenledir ki her çift, tarzını estetik bir şekilde yansıtan ve konforlu bir kullanım vadeden tasarımlara ulaşmak ister. Siz de bütçenize uygun modelleri tercih ederek bu sürecin çok daha anlamlı bir hal almasını sağlayabilirsiniz.

Kullanılan Değerli Metaller

Alyans fiyatları neye göre belirlenir sorusunun cevapları arasında yer alan kullanılan değerli metaller, fiyatları olduğu kadar tasarımı da etkiler. Genellikle alyans tasarımlarında altının ışıltısından yararlanılır. Klasik tasarımlardan incelikli modellere kadar pek çok alyansın göz alıcı bir görünüm elde etmesini sağlayan altın, fark yaratan renkleriyle kullanıcıların taleplerini en iyi şekilde karşılar. Klasik bir tasarım için sarı altın, çok daha sıra dışı bir model adına beyaz ya da kırmızı altın kullanılabilir.

Altın Ayarı

Altının ayarı, saflık derecesini belirlediğinden altın ayarı arttıkça fiyatlar da yükselecektir. Alyans fiyatları neye göre belirlenir sorusunun cevaplarından bir diğeri olan altın ayarı, son derece göz alıcı ve estetik tasarımların oluşmasına katkıda bulunur. Genellikle çiftler tarafından 14 ayar altın alyans tasarımları tercih edilir.

Altının Ağırlığı

Altının ağırlığı, fiyatları belirleyen hususlardan bir diğeridir. Bir alyans üretiminde daha fazla altın kullanılması, fiyatların da o oranda artış göstermesi anlamına gelir. Dolayısıyla çok daha görkemli ve ağır bir model arzuluyorsanız, geniş bir fiyat skalası üzerinden bütçenizi ayarlamanız gerekebilir.

Tasarımdaki Zarafet

Alyans fiyatları neye göre belirlenir sorusu kapsamında alyans tasarımının özellikleri de ön plana çıkan cevaplar arasında yer alır. Bazı çiftler, ihtişamlı ve zarif tasarımları arzu eder. Bu durum, çok daha fazla işçilik anlamına gelir. Bazı çiftlerin tercihleri ise sade tasarımlardan yanadır. Dolayısıyla tasarımsal detaylar, fiyatları doğrudan etkiler.

Alyansın Kişiselleştirilmesi

Alyansın kişiselleştirilmesi, fiyatları belirleyen unsurlar arasında yer alır. Detaylarına sizin karar vereceğiniz alyans modelleri ile tarzınıza kişisel bir dokunuşta bulunabilir, zarif bir tasarıma sahip olabilirsiniz.

Şık, zarif ve yenilikçi tasarımlara hayat veren Alyans Atölyem, sizlere benzersiz tasarımları bir arada sunuyor. Çok özel tasarımlara özel fiyatlarla sahip olabilir, şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Bir önceki yazımıza https://www.alyansatolyem.com/blog/yuzukler-hangi-ele-ve-parmaga-takilmali linkinden ulaşabilirsiniz.