Alyans Tasarımcısı Nasıl Çalışır?
Alyans ve Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

02.04.2024

Alyans ve Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Alyans ve yüzük ölçüsü almak için bir ip ya da şerit yöntemi, daha önce kullanılan yüzük ile ölçüm tekniği kullanılabilir ya da uzman desteği talep edilebilir. Doğru ölçüm almak, arzu edilen yüzük modelinin çok daha kolay bir şekilde satın alınmasını sağlar. Bu nedenle yüzük ölçümünün, mücevher alışverişinden önce yapılması son derece önemlidir.

Alyans ve yüzük ölçüsü nasıl alınır sorusu kapsamında, farklı yöntemlerin kullanılabildiğini belirtmek mümkündür. Bu yöntemler genel hatlarıyla şu şekilde sıralanabilir:

  • Daha önce takılan bir yüzük varsa bu yüzüğün iç çapı bir metre ile ölçülür. Ölçme işlemi esnasında yüzüğün metal kısmının ölçüme dahil edilmemesi gerekir. Ölçüm sonrasında, metrede yazan değer okunur ve uluslararası ölçü skalasında hangi çap değerine karşılık geldiği belirlenir.
  • Çevre yöntemi, ölçüm için kullanılan tekniklerden bir diğeridir. Bir parça şerit şeklinde kağıt alınır. Ardından kağıt şerit parmağa sarılı ve iki ucun birleştiği kısım kalem aracılığıyla işaretlenir. Kağıdın işaretlendiği yere kadar olan kısım, milimetre ölçüsü bulunan cetvel ile ölçülür. Elde edilen değer, yüzük ölçüsü olduğundan bu ölçüye sahip alyans ya da yüzük satın alınabilir.

Alyans Atölyem, müşterilerinin tanımlanan adresine yüzük ölçer göndermekte olup gönderilen ekipman ile yüzük ölçüsünün doğru şekilde alınması mümkündür. Yüzük ölçüsünün uygun şekilde alınması, satın alınan yüzüğün çok daha konforlu kullanımını sağlar. Özellikle alyans, diğer yüzük modellerine göre sürekli takıldığı için rahat kullanım oldukça önemlidir. Alyans ve yüzük ölçüsü nasıl alınır konusunda Alyans Atölyem’in sunduğu avantajından yararlanabilirsiniz.

Alyans Ölçüsü ve Uyumu: Parmak Ölçülerinizi Bilin

Alyans ve yüzük ölçüsü nasıl alınır sorusu birçok bakımdan önemlidir. Çünkü doğru ölçüde yüzüğün satın alınması, gündelik kullanımların kolaylaşmasını sağlar. Yüzük satın alınmadan önce parmak ölçülerinin bilinmesi, şu açılardan önemli bir konudur:

  • Çok dar bir yüzük, kişinin parmağını sıkabildiği için rahat kullanım için doğru ölçünün alınmış olması gerekir.
  • Ölçünün doğru olması, yüzüğün çok daha zarif ve estetik bir görünüm elde etmesini sağlar.
  • Doğru ölçüdeki yüzük, parmaktan düşme gibi bir soruna neden olmaz. Parmağa bol gelen yüzüklerin düşme ihtimali bulunur. Bu durum, yüzüğün zarar görmesi anlamına gelebilir.

Alyans ölçüsü ve uyumu adına yüzük ölçüsü alırken dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde özetlenebilir:

  • Yüzük ölçüsü alırken parmak nemli olmalıdır. Soğuk ve nemsiz bir ortamda alınan ölçüler doğruyu yansıtmayabilir.
  • Ölçümü günün farklı saatlerinde tekrarlamak, gün içinde parmağın şişme ihtimaline karşı önlem alınmasını olanaklı hale getirir.

Bu tür hususların her biri, alyans ölçümü noktasında dikkat edilmesi gerekenleri ifade eder.

Farklı Alyans Ölçü Standartları: Uluslararası ve Yerel

Uluslararası ve yerel standartlardaki yüzük ölçüleri, yüzük satın alma işlemlerinin çok daha sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Kadınlar için standart yüzük ölçüsü 9 ila 14 arasında değişiklik gösterir. Erkeklerde ise 17-22 arasındadır. Bu aralıktaki ölçüler dikkate alınarak alyans satın alma işlemleri gerçekleştirilebilir.

Alyans Atölyem, müşterilerinin yüzük ölçülerini çok daha pratik bir şekilde alabilmesi için yüzük ölçer gönderir. Parmak ölçüsü, yüzük ölçer kullanılarak alınabilir. Belirlediğiniz ölçülerde alyans ya da yüzük satın alma işlemlerinizi gerçekleştirebilir, benzersiz tasarımlara çok özel fiyatlarla ulaşabilirsiniz. 

Birbirinden özel, estetik ve zarif tasarımları bir arada sunan Alyans Atölyem, özellikle mutlu birlikteliklerin başlangıcı olan alyans modelleri konusunda zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Siz de arzu ettiğiniz tasarımları Alyans Atölyem farkıyla tasarlayabilir ve satın alabilirsiniz. Alyansını tasarla üzerinden özel olarak yüzüklerinizi kendi beğenilerinize göre tasarlayabilir, sevdiklerinizi benzersiz hissettirebilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için alyans ve yüzük ölçüsü nasıl alınır konusuna değindik. Bir önceki yazımıza https://www.alyansatolyem.com/blog/gecmisten-gunumuze-alyansin-hikayesi linkinden ulaşabilirsiniz.