Alyans Tasarımcısı Nasıl Çalışır?
Pırlanta Nasıl Anlaşılır?

31.05.2024

Pırlanta Nasıl Anlaşılır?

Pırlanta, parıltısı ile mücevher dünyasında kendisine özel bir yer edinir. Doğanın zarafetini üzerinde taşıyan pırlanta, birbirinden özel mücevher modellerinin hayat bulmasını sağlar. Peki ama bir mücevherde gerçekten pırlanta kullanılıp kullanılmadığı nasıl anlaşılır? Bunun için ev ortamında uygulanabilecek çeşitli testler bulunur. Su testi, kağıt testi, pırlantanın görsel olarak detaylı bir şekilde incelenmesi; pırlanta nasıl anlaşılır sorusunun cevapları arasında yer alır.

Pırlantanızın Gerçek Olup Olmadığını Nasıl Anlarsınız?

Pırlantanın kalitesi 4C kuralı olarak bilinen pırlanta kesimi, renk, berraklık ve karat ağırlığı ile belirlenir. Sertifikalı pırlantalarda bahsi geçen hususlar hakkında detaylı bir şekilde bilgi yer alır. Pırlanta nasıl anlaşılır sorusunun cevapları arasında yer alan pırlanta sertifikası, aynı zamanda mücevherin gerçek değeri hakkında bilgi edinmeyi de olanaklı hale getirecektir.

Pırlanta nasıl anlaşılır sorusu dahilinde, güvenilir markaları tercih etmeniz de bu gibi soru işaretlerini gidermenize yardımcı olacaktır. Pırlanta uzmanları, mücevherde kullanılan değerli taşın gerçek pırlanta olup olmadığını anlayabilmek için çok özel yöntemler kullanır. Bu yöntemler arasında görsel testler önemli bir yer edinir. Özellikle pırlantanın 10 kat büyütülmesini sağlayan büyüteçler tercih edilir. Bu tür büyüteçler, pırlantanın çok daha detaylı bir şekilde incelenmesini olanaklı hale getirir.

Bunun yanı sıra pırlantanın kırılma indeksini ölçen refraktometre, elektronik ölçüm cihazları başta olmak üzere çeşitli yöntemler tercih edilebilir. Bu tür yöntemler, pırlantanın gerçek olup olmadığının anlaşılması için oldukça önemlidir.

Pırlanta Gerçekliği Test Yöntemleri

Pırlantanın gerçek olup olmadığını basit ev testleri, görsel inceleme ve uzman desteği ile anlayabilirsiniz. Bu tür testlerin her biri, mücevherde kullanılan pırlantanın gerçekliği hakkında bilgi edinmenizi sağlayacaktır. Ev ortamında uygulanabilen testler basit ve pratik olmasına rağmen her zaman net bir sonuç vermeyebilir. Bununla birlikte pırlantanın güvenilir markadan satın alınması ve pırlanta ile gelen sertifikaların incelenmesi çok daha kesin bir yöntem olacaktır.

Su Testi

Pırlantanın gerçekliğinin tespit edilmesini sağlayan ve ev ortamında kullanılabilen birtakım yöntemler bulunur. Bu yöntemler arasında en basiti su testidir. Bir kap içerisine bir miktar su koyun. İçerisine pırlanta mücevherinizi koyarak pırlantanın dibe batıp batmadığını inceleyebilirsiniz. Gerçek pırlantanın yoğunluğu fazla olduğundan dibe batacaktır. Eğer pırlanta sahte ise su yüzeyinde kalacaktır.

Kağıt Testi

Pırlanta nasıl anlaşılır sorusunun cevaplarından bir diğeri de kağıt testidir. Bu test için beyaz bir kağıda siyah bir nokta çizmeyi deneyin. Ardından pırlantanın düz tarafı aşağıda olacak şekilde pırlantayı siyah nokta üzerine yerleştirin. Eğer pırlanta gerçekse tek bir nokta görürsünüz. Bununla birlikte sahte pırlantalarda daha çok dairesel birden fazla yansıma ortaya çıkacaktır.

Görsel Test

Pırlanta nasıl anlaşılır cevapları arasında yer alan farklı testler de mevcuttur. Görsel test, bunlardan bir tanesi olup pırlantanın fiziksel olarak incelenmesini esas alır. Parlaklık ve kesim olmak üzere pırlantanın farklı özellikleri değerlendirilebilir. Fakat bu yöntem uzmanlar tarafından çok daha başarılı bir şekilde kullanılır. Dolayısıyla ev ortamında uygulanması net sonuçlara ulaşılması anlamına gelmeyebilir.

Kaliteli, yenilikçi ve göz alıcı pırlantaları kullanarak çok özel tasarımlara hayat veren Alyans Atölyem, yüzük kategorisinde taleplerinizi karşılayacak modelleri sizlerle buluşturuyor. Koleksiyonda yer alan tektaş yüzük, tektaş kolye, küpe modellerini inceleyebilir ya da alyansını tasarla hizmetinden yararlanarak arzu ettiğiniz alyans modellerinin detaylarını siz belirleyebilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.alyansatolyem.com/blog/2024-alyans-trendleri-hakkinda-bilmeniz-gerekenler linkinden ulaşabilirsiniz.